Egyéni csengőhang beállítása telefonnal (képes illusztációval)

Rövid értesítések, aktualitások
Fórum szabályok
Mindannyiunk közös feladata, hogy befogadó környezetet teremtsünk. Bánjunk mindenkivel tisztelettel. Az egészséges vita természetes, de a kedvesség elengedhetetlen. Tilos másokat sértegetni, és/vagy káromkodni. A fórumban megosztott tartalmakat tilos kivinni a fórumról!! Utóbbi tevékenységnek büntetőjogi következménnyel járhat!
Válasz küldése
Zotyoo
Adminisztátor
Telefon típusa: Samsung S 24 Ultra

Egyéni csengőhang beállítása telefonnal (képes illusztációval)

Hozzászólás Szerző: Zotyoo »

Az egyéni csengőhangok a VK6 verzió feletti beállítása már körülményesebb lett. A Samsung kivette a külső tárhelyek vizsgálatát, és nem tette bele. Eddig számítógépes megoldás volt az egyéni csengőhangok használatára, azonban a leírást most már módosítottam applikációval való használatra is. Az ADB kapcsolat szükséges hozzá, mint azt akkor valószínűsítettem, azonban a számítógépes kódokat betettem egy fájlba, amit letölthetővé tettem. A GeminiMan WearOS Manager appba ezt a fájlt be lehet illeszteni, az órára másolt dallamokat, azokat a helyükre mozgatva ki lehet listázni egy kattintással, a dallamokhoz egy számot rendel. Utána tulajdonképpen ezeket a számokat kell beütni az alkalmazásba, és beállítja az órán.

Hátrány, hogy a Samsung kivette a tárhelyen való keresés lehetőségét, így újraindítás után ismét ismét elfelejti a beállított zenéket. A zenék azonban a helyükön maradnak, és a számuk is ugyanaz marad. A meglévő parancsok így akár a számmal együtt is elmenthetők, ezekkel pedig tényleg másodpercek alatt visszaállíthatók a dallamiok. A leírás a Egyéni csengőhang és értesítési hang beállítása az órán témában található a Hosszabb leírások al-fórumban.
Zotyoo
Adminisztátor

Re: Egyéni csengőhang beállítása telefonnal (képes illusztációval)

1. Rá kell másolni a dallamot
2. At órán egy fájlkezelővel át kell helyezni a Media/Samsung mappából vagy Notification (Értesítés hang), vagy Ringtone (csengőhang) mappába.
3. Óra reboot (jobb oldalon a két fizikai gombot addig nem nyomni, amíg újra nem indul)
4. Megvárni, hogy betöltsön minden, kb 4-5 perc. Utána telefonon Wearable, öra beállításai, Hangok és rezgés, majd pl csengőhang. Én két csengőhangot tettem át, az értesítés alatt több id van. Gyárilag 10 van benne. Nekem annyival több (konkrétan két tétellel, mindkettő meg Nokia hang volt). Ezek neked látszódnak?
Screenshot_20231023-160510_Galaxy Watch4 Manager.jpg
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Zotyoo
Adminisztátor

Edina írta: 2023.10.23. 17:30 MyWear file explorerre gondolsz? Igen ezek a csengőhangok látszódnak. Ha letöltöm az egyedi csengőhangot megjelenik a sorban, de ha kiválasztom és utána kipróbálom hogyan cseng nem az a csengőhang szólal meg hanem egy másik csengőhang amely az órára lett telepítve.
Ezt írtam fentebb. Sajnos a megoldás nem tökéletes. Nekem 4 hangból 3-nál az szólt, aminél kellett, de egynél nem. Nálam csak üzenethanggal volt gond. Mivel általában pár, vagy pár 10 KB-os dallamokról van szó, így rengeteg elfér az órán. Érdemes egy adott fájlt más néven, és/vagy más fájlkiterjesztéssel az órára tölteni, majd az egyik mappába átmásolni (pl Ringtones mappába), az eredetit pedig a Notification mappába áthelyezni (itt már cut parancs), az Music/Samsung mappában ne maradjon meg. Újraindítás, némi várakozás. Ha betöltött, akkor lehet állítani a hangot. Ha több példányban lett átmásolva más néven, az egyik hang, ami gyári hang, az pont úgy fog szólni, mint amit rámásoltunk. Ez még így nem a legjobb, de 16 GB ROM van a készülékben, Fw, telepített oprendszer, saját alkalmazások,csak, durván 6-8 GB marad szabadon, ha szinkronizálás nincs bekapcsolva. Többszázezer kis fájnak marad hely. Ki nem sajnálja le, hogy feleslegesen ráment pár 10, vagy max pár száz KiloBájt. Az még a Gigabájt százezred része.
Zotyoo
Adminisztátor

Le lehet, de minek? A tartalomh átküldéséhez akarsz egy alternatív alkalmazást, mikor benne van az órában és a telefonban?! Belépsz Wearable appban, óra beállításai, tartalom kezelése. Legfelül órán lévő számok arra kattintani. Megjelennek a szánok, melyek az órára már át lettek küldve. Jobbra az órán lévő számok mellett jobb oldalon van egy plusz jel, arra nyomsz, megkeresed a számot, amit az órára akarsz küldeni, kiválasztod, és küldés. Első alkalommal nincs engedély, ezért engedélyezni kell az órán, majd a telefonon kiír egy szöveget, hogy újraküldés. Igen. Ekkor átküldi. Megnyitod az órán a my wire file Explorer appot. Ha üres képernyő jön be akkor bal oldalon a 3 függőleges pöttyre nyomsz, megjelenik 6 ikon, neked a jobb oldali oszlopban az első kell, ami egy óra jel. Arra nyomsz. Megnyitod Music mappát, abban a Galaxy Wearable mappát. Ott találod a fájlokat, amit a telefonról átküldtél. Rányomsz az egyikre,nyomva tartod, ekkor beszínesedik, majd ismét a bal oldali 3 függőleges pöttyre nyomsz. Ott pedig a cute szövegre (✂ jele van). Ezután kiválasztod hová akarod helyezni. Ringtones mappa a csengőhang, Notificons mappa értesítés (és üzenet hang), Alarm az ébresztési hang. Kiválasztod pl a Notifications mappát, jelzőhangként akarod beállítani, rányomsz jobb alul a nagy Yes gombra. Ennyi. Ha mást nem akarsz másolni, visszalépni kezdőlapra, kikapcsolni az órát majd visszakapcsolni. Ha betöltőtt az óra, akkor kiválasztani a hangot. Ha biztosra akarsz menni akkor a GeminiMan WearOS Manager leírásában (ami ugyanebben a témában van alul egy spoiler szöveg alatt), akkor válaszd ki azzal a csengőhangot. Úgy hót sicher, hogy nem módosul. Majd ha kész, akkor a telefonnal is kiválaszthatod, és 100%, hogy az fog szólni. Utána többet nem felejti el ezt a hangot. Plusz!! Ha nem akarunk a GeminiMan WearOS Manager-el dolgozni, akkor nem muszáj. Csak az a trükk, ha valamilyen fájlt áthelyeztünk, akkor LEGYEN ÚJRAINDÍTVA AZ ÓRA!! Ezután teszi rendben a hangokat. Ha később még adtunk hozzá dallamot ismét indítsuk újra az órát. Ha nem az a hang szól, amit átküldtünk, indítsuk újra az órát. Átnézni az összes médiát, és jó esetben rendbe fogja tenni. Utána ismét beállítások, és nézzük meg, valóban az szólal e megy amit beállítottunk. 3 hete körül van ez a rendszer. Eleget gyakoroltam vele. Ha nem lenne bisztos, akkor nem írom le. Hiába készítek erről képes illusztrációt, ha mindent jól mutat, de esetleg más hang szólal meg.
Válasz küldése