- Multisimnél automatikusra lehet kapcsolni a hálózatot. Csak akkor használja az óra, ha a telefon nincs a közelben.
- Ha nem azonos szám van van az órában, mint a telefonban, akkor a hálózatválasztást érdemes manuálisan kezelni. Automata üzemmódban folyamatosan a hálózathoz kapcsolódna, mely igen nagy mértékben csökkenti az óra üzemidejét.
- Nagy az esélye, hogy más számnál az órán (manuális hálózatra kapcsoláskor) elfelejti az ember bekapcsolni a hálózatot, ekkor nem érik el az embert. Vagy kikapcsolni felejti el, de akkor folyamatosan a hálózaton lóg (üzemidő csökkenése).
- Multisim szolgáltatásnál a fő számot tükrözik a multisim alá rendelt technikai számra. Nem kell átirányítással foglalkozni, és az SMS üzenetek is megérkeznek.
- Mire elég manapság 1000 Ft? Kb annyiba kerül fenntartani egy feltőtöltőkártyás előfizetést. Valamennyivel fel kell tölteni, különben a hívószám nem lesz elérhető. Szinte mindenért fizetni kell: hívás, internet, stb. Vagy valami kisebb egyszeri, vagy megújoló szolgáltatást kötni a feltöltőkártyás számra. Szerintem nem igazán olcsóbb, mint a főszámhoz tartozó csomag kereteit használni.
ESIM csomag aktiválása az órán
Fórum szabályok
Mindannyiunk közös feladata, hogy befogadó környezetet teremtsünk. Bánjunk mindenkivel tisztelettel. Az egészséges vita természetes, de a kedvesség elengedhetetlen. Tilos másokat sértegetni, és/vagy káromkodni. A fórumban megosztott tartalmakat tilos kivinni a fórumról!! Utóbbi tevékenységnek büntetőjogi következménnyel járhat!
- Zotyoo
- Adminisztátor
- Telefon típusa: Samsung Note 20 Ultra 5G
Re: ESIM csomag aktiválása az órán
Ez egy gyakori probléma, a témaindítóban ezt leírtam. Annyit tennék hozzá, hogy a multisim szolgáltatás díjszabását az internetcsomag is befolyásolja. Több korlátlan internetcsomag van a Telekomnál, hasonló díjszabásban. Van olyan, amihez Netflix csomagot adnak, vagy webvédelmet, és persze a klasszikus. Utóbbi a fő "kártyán" kívül még díjmentesen 2 multisim "kártyát" is tartalmaz. A kártyát azért tettem idézőjelben, mert akár mindhárom "kártya" lehet fizikai, akár mindhárom eSIM, de tetszőleges kombinációja is. Az előnyök és hátrányok mind le vannak írva:
1000 forinttal egy évig él a feltöltőkártya.Írtam,hogy strandolásra,vagy vész telefonnak használnám az órát,ha a telefont otthon felejtem,ami minden alkalmat számolva max hatszor van egy évben.Havi 990 ft az egy évben már 11800 ft,annyit biztos,hogy nem használok fel az órán beszélgetésre,max.3000 forintot,az internetet pedig megoldom a munkahelyi gépemen.
Kinek a pap,kinek a papné.
Kinek a pap,kinek a papné.
- Zotyoo
- Adminisztátor
Persze! Beach-elni elég lehet. Általánosságban írtam. Nyilván, aki hatszor akarja az órát önálló módban használni, annak bőven elég a feltöltőkártya. Általánosságban azért írtam részletesen, mert a Fórum ezen fejezete publikus, így bárki (regisztráció nélkül is) olvashatja.
Én meg csak segíteni szerettem volna olyan embereknek,mint én,akik kívülről látják,csak ezt a fórumot
és a lényeg a VOLTE aktiválás kérése.Nyílván,már regisztráltam a fórumra,lehet,hogy csak én vagyok ez a madár,akinek gondot okozott az okosóra
telefonná varázslása a vodafonnál.
Mégegyszer,mivel nem tudok még egy évig telekomos lenni a voda szerződésem miatt,így ez a legolcsóbb opció,ami maradt számomra,ha lte-s okosórát akarok,mivel a vodánál nincs multisim.
Látom a telekom elvakított és a hozzászólás lehetöségét is kikapcsoltad te nyomorult!
Képzeld,10 évvel ezelőtt nekem is volt magentám,mivel egy hónapnyi elfelejtett befizetetlen csekk miatt,kaptam mégegy 10ezres csekket,abban a pillanatban csíptem le a fénykábelt a padláson,csak úgy recsegett.
Éljen a VODAFONE,te szánalmas gyökér!!!
Tőlem kitílthatsz,meg kitörölhetsz búspöcs,ez legyen a legnagyobb élvezeted az életben, a telekom,te bohóc!!!

és a lényeg a VOLTE aktiválás kérése.Nyílván,már regisztráltam a fórumra,lehet,hogy csak én vagyok ez a madár,akinek gondot okozott az okosóra
telefonná varázslása a vodafonnál.
Mégegyszer,mivel nem tudok még egy évig telekomos lenni a voda szerződésem miatt,így ez a legolcsóbb opció,ami maradt számomra,ha lte-s okosórát akarok,mivel a vodánál nincs multisim.
Látom a telekom elvakított és a hozzászólás lehetöségét is kikapcsoltad te nyomorult!
Képzeld,10 évvel ezelőtt nekem is volt magentám,mivel egy hónapnyi elfelejtett befizetetlen csekk miatt,kaptam mégegy 10ezres csekket,abban a pillanatban csíptem le a fénykábelt a padláson,csak úgy recsegett.
Éljen a VODAFONE,te szánalmas gyökér!!!
Tőlem kitílthatsz,meg kitörölhetsz búspöcs,ez legyen a legnagyobb élvezeted az életben, a telekom,te bohóc!!!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Krisztián 2024.08.07. 18:49-kor.
- Zotyoo
- Adminisztátor
Ezt értem, de konkrétan ez le van írva a Fórumonban a témanyitóban. Ugyan bele van írva, hogy Telekomos multisim technikai hívószámnál, vagy ahol technikai hívószám nincs (értendő: önálló előfizetés) a számra kapcsoltassuk be a szolgáltatónál a VoLTE hívást. Szerintem ez teljesen egyértelmű, és már úgy két éve leírtam segítségképpen. Ha ennyire nem egyértelmű, akkor átfogalmazom. Ami biztos, hogy eleve le van írva, csak értelmezni kellett volna. Köszönjük a segítséget és a visszajelzést, de sajnos ez egy eléggé ismert probléma. Olyan is fordult elő, hogy a szolgáltató állította, hogy a VoLTE aktív, de nem működött. Ilyenkor szoktam javasolni, hogy a Szolgáltatónál újraaktiváltassuk az eSIM csomagot. Ezzel a szolgáltatás törlődik, létrehoznak egy újat (a szám ugyanaz marad), és az alapbeállításokkal újra létrehozzák a csomagot. Az alapbeállításban már a VoLTE szolgáltatás aktív szokott lenni. Ez a probléma jellemzően a Telekomnál fordult elő. Azon egyszerű oknál fogva, hogy náluk úgy 5 éve van eSIM, és akkoriban még elérhető volt a 3G hálózat. A többi szolgáltatónál akkor kezdett megjelenni az eSIM, mikor kb a 3G hálózatokat lekapcsolták. Manapság VoLTE nélkül csak.olyan készülékkel lehet hívást felépíteni, melyben van 2G hívás. Az órában ilyen nincs, a telefonban lévő eSIM viszont fel tudja építeni a hívást, mivel a telefonokban többnyire még 2G hálózaton is lehet hívni. Persze nem HD minőségben, de lehet.
Sziasztok.
Sajnos én azzal a problémával küzködök hogy miután a T-mobiletól aktiváltattam a multisim-et az okosórámon (Xiaomi Watch 2 Pro) a mobilnet működik, mutatja hogy van telefonos kapcsolat, viszont sem hívást kezdeményezni sem hívást fogadni nem lehet. Hívás kezdeményezés közben mutatja hogy tárcsázik de nem csöng ki a telefon.
Az ügyfélszolgálat azzal tudta le a dolgot hogy a telefon beállítása lehet a probléma, viszont nem tudnak segíteni mert nem tőlük vettem az okosórát.
Itt gyakorlatilag megállt a tudomány nálam és nem tudom hogy hogyan tovább.
Esetleg valakinek van hasonló tapasztalata megoldással?
Köszönöm
Sajnos én azzal a problémával küzködök hogy miután a T-mobiletól aktiváltattam a multisim-et az okosórámon (Xiaomi Watch 2 Pro) a mobilnet működik, mutatja hogy van telefonos kapcsolat, viszont sem hívást kezdeményezni sem hívást fogadni nem lehet. Hívás kezdeményezés közben mutatja hogy tárcsázik de nem csöng ki a telefon.
Az ügyfélszolgálat azzal tudta le a dolgot hogy a telefon beállítása lehet a probléma, viszont nem tudnak segíteni mert nem tőlük vettem az okosórát.
Itt gyakorlatilag megállt a tudomány nálam és nem tudom hogy hogyan tovább.
Esetleg valakinek van hasonló tapasztalata megoldással?
Köszönöm
- Zotyoo
- Adminisztátor
A válasz benne van a leírásban. Ha net van az órán, akkor a hálózatra csatlakozik. A Telekomnál van önálló eSIM csomag (ennek más telefonszáma van, mint a telefonban lévő), előfizetéshez lehet multisim csomagban okosóra eSIM csomagot kérni. Ebben az esetben az eSIM csomag hívószáma egy úgynevezett technikai hívószámon van jelen, melyre tükrözik a hívószámot. Az órád (bár nem Samsung), de csak 3G és 4G hálózatot támogat. A 3G már lekapcsolásra került több, mint 1 éve. Csak 4G hálózaton lehet telefonálni. A hívás nem épül fel, ha a VoLTE hívás nincs aktiválva a technikai hívószámon. A szolgáltatót fel kell hívni, hogy erre a csámra aktiválja a VoLTE hívást. A technikai hívószámot meg tudod nézni a telekom.hu webes felületén. Arra a technikai hívószámra tudsz küldeni SMS-t. Ha az órára megérkezik, akkor a szolgáltatás működik, csak a VoLTE hívás nem aktív. Elméletileg lehetne küldeni egy SMS-t az óráról +volte szöveggel a 1414-re, de ez nem minden esetben jön össze. Samungnál Samsung telefonnal párosítva az SMT-t az óráról küldve nem az óráról küldené el (mert ugye az óra technikai hívószámát küldené küldő számnak, nem a tükrözött számot), ezért a telefonnal szinkronizálva a telefonnal küldeti el. Samsungon így működik. Xiaomin nem tudom. A szolgáltatást ki tudod próbálni, ha a technikai hívószámra küldesz a telefonról egy SMS-t. Ha az órára megérkezik, akkor a szolgáltatás rendben, csak a VoLTE hívást kell bekapcsoltatni. Megpróbálhatod a módszert, hogy az óráról küldesz SMS-t a 1414-re a következő szöveggel +VOLTE. Nyilván pont nélkül. Ezt érdemes úgy küldeni, hogy a BT legyen kikapcsolva, s Wearable appon a távoli kapcsolatot kikapcsolni. Így nem tud az óra a telefonnal szinkronizálva SMS-t küldeni. Ha az SMS kézbesül, akkor fogsz rá választ kapni, és üjra kell indítani az órát. Ha az SMS nem megy el, akkor a szolgáltatót fel kell hívni. Hiába nem ők adták el az órát, a szolgáltatásban van a hiba, ami pedig az ő felelősségük.
Nagyon köszönöm a részletes leírást a hibával kapcsolatosan. Megpróbáltam az sms küldést az utasításod alapján, nem jött válasz, jövőre hívom a szolgáltatót. Valószínűleg ott lehet a hiba.
Köszönöm
Köszönöm
- Zotyoo
- Adminisztátor
Nem kell jövőig várni. Dolgoznak szombaton és vasárnap is. Érdemben este 8-ig hívhatod őket. Pár másodperces munka nekik. Hiába nem ők adták el az órát, ez a probléma akkor is előjött volna, és pontosan ugyanúgy kell megoldsniuk. Ha ennyire nem értenek hozzá, kérlek mondd meg nekik, hogy olvassák el a Fórumon ezt a bejegyzést. Jó pár tag dolgozik Telekomnál, Vodafone-nál,.Yettelnél, stb. Nem úgy kerülnek oda, hogy mindenhez értenek, és ez egy jellegzetes hiba minden szolgáltatónál. Ahhoz, hogy ezt elolvassák, ahhoz nem kell regisztráció sem. Ugyan nem Samsung óra, de igen valószínű, hogy csak ez a gond.